Història del centre

La congregació de "Hijas de la Virgen de los Dolores", congregació a la qual pertany l'escola, té el seu origen en el desig de “treballar en les coses de Déu” que va portar als seus fundadors, Antonia Mª Hernández Moreno i Juan Tena Fernández, a organitzar una catequesis de nenes i nens pobres, pels quals tenien preferència.

 La mare Antonia Maria va néixer a Trujillo el 19 d'agost de 1875. Somiava ja des de petita a ser religiosa, però les circumstàncies de la vida no li ho permetien.

 No deixava de preocupar-se mai pels joves, sobretot per aquells que volien seguir Jesús de manera especial i a aquells que volien ser religioses o capellans. Ella els ajudava al màxim.

Per altra banda, el pare Juan també va néixer a Trujillo l'1 de desembre de 1880. Vol ser capellà i marxa al seminari de Plasencia a estudiar. Vol tenir un projecte de vida: ajudar els joves que volen seguir Jesús a la vida religiosa o sacerdotal. D'aquesta manera, coneix a la mare Antònia que, juntament amb algunes amigues que també comparteixen aquest somni, funden una congregació religiosa plegats.

Es va iniciar la fundació l'any 1919. Al 1926 es va aprovar a la Diòcesi de Plasencia amb el nom de: “Hijas de los Dolores de María Inmaculada” i l'any 1967 la Congregació obté l'Aprovació Pontifícia passant-se a anomenar:  “Hijas de la Virgen de los Dolores”

La missió d'aquesta Congregació no es va limitar només al lloc de la seva creació, sinó que es va anant estenent per altres llocs del país (Madrid, Salamanca, Barcelona, etc.) i a altres països (Angola, Portugal, Argentina, etc.).

La nostra escola va ser fundada a Barcelona l'any 1952 i des de llavors segueix treballant a partir de les idees iniciades pels pares fundadors de la Congregació. Fem créixer persones integres, amb valors positius, respecte i afabilitat.

 

Voleu saber més sobre la nostra Congregació?

Entreu a la seva web!!

http://hijasdelavirgendelosdolores.org